ceturtdiena, 2011. gada 12. maijs

Par parakstu vākšanu...

Tā kā sabiedriskajā telpa valda daudz neskaidrības kā parasti pamēģināšu paskaidrot dažas lietas par valodas lietām.

1. Es arī gribu to, lai šajā valstī visi tekoši runātu latviski, taču man ir pamatotas aizdomas, ka tie kas parakstīsies par piedāvātajiem grozījumiem diez vai to veicinās.

2. Šobrīd LATVIJĀ NAV skolu kur mācības notiktu TIKAI krievu valodā. No Latvijas 937 skolām tikai 132 mācību valoda ir krievu, taču arī tur vismaz puse no mācību satura jau ir latviešu valodā. Arī eksāmenu rezultāti liecina, ka šo skolu beidzējiem, ar latviešu valodu viss ir kārtībā, taču tā pasliktinās pēc skolu beigšanas, jo viņiem nav nepieciešamība to lietot, jo LATVIEŠI AR VIŅIEM NESARUNĀJAS LATVISKI.

3. Neaizmirsīsim, ka pilnībā izspiežot svešvalodas no valsts skolām, vieta tukša nepaliks, vietā parādīsies privātskolas kurās mācību valoda 100% apmērā varēs būt krievu, spāņu vai itāļu. Pilnībā izspiežot svešvalodas no valsts skolām, tiktu likvidētas arī lietuviešu, poļu un igauņu mazākumtautību skolas. Pilnībā izspiežot svešvalodas no valsts skolām, nebūtu iespējams kādā no valsts skolām mācīt piemēram 50% mācību satura vācu, angļu vai ķīniešu valodā.

Nobeigumā. Ja arī jūs gribat, lai kaimiņu Vasja un Saša ar Jums runātu latviski sāciet ar sevi pašu, neparakstieties par dažādiem apšaubāmas kvalitātes Satversmes grozījumiem, kas visticamāk tikai satracinās sabiedrību, bet LIETOJIET LATVIEŠU VALODU IKDIENĀ!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru